Penjenayah Menyamar Sebagai Pihak Polis?

TULAR:
656

PENJELASAN :

Pihak Polis Diraja Malaysia memperjelaskan laporan bahawa terdapat perompak yang menyamar sebagai pihak polis dengan dakwaan ingin membuat pemeriksaan bagi mengesan penjenayah yang diburu polis.

Sumber gambar: Sinar Harian.

Menurut Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Shafien Mamat,  mangsa dikunjungi tiga penjenayah terbabit kira-kira jam 4.50 pagi ketika dia dan tiga anaknya sedang lena tidur di rumahnya di Seksyen 7, Shah Alam.

Anggota polis palsu itu mengarahkan mangsa membuka pintu dengan alasan mahu membuat pemeriksaan bagi mengesan seorang penjenayah yang diburu polis. Sebaik dapat masuk ke dalam, suspek menggeledah rumah mangsa dan dalam masa sama seorang daripadanya menunjukkan satu objek menyerupai pistol ke arah keluarganya.

“Suspek melarikan kereta jenis Honda Insight milik mangsa, telefon bimbit, komputer riba dan barangan kemas. Sebelum melarikan diri, seorang daripada suspek bertindak menggari mangsa bersama tiga orang anaknya.Ketika polis sampai ke rumahnya mangsa masih dalam keadaan bergari.”

SUMBER :

Facebook Polis Diraja Malaysia


MAINKAN PERANAN ANDA!
Sekiranya anda mempunyai maklumat mengenai berita tidak ditentusah yang melibatkan kepentingan awam mahupun negara,
Salurkan Kepada Kami

TIDAK PASTI JANGAN KONGSI